Η ιστορία μας

Το μεγάλο ενδιαφέρον μας για την οδήγηση με βροχερό καιρό άρχισε από το 1868 χάρη στην προνοητικότητα του ιδιοκτήτη ενός μικρού καταστήματος στη Λιέγη. Σήμερα, η γονική μας εταιρεία, η Continental, είναι η τρίτη ισχυρότερη μάρκα στον χώρο των ελαστικών, με αξία $3,774 εκατομμύρια USD.

02_History_1868

Ο ιδρυτής μας: Ένας αποφασισμένος οραματιστής

Το 1868, ο Βέλγος απόστρατος αξιωματικός του πυροβολικού Οσκάρ Ανγκλεμπέρ [Oscar Englebert] άνοιξε στη Λιέγη ένα μικρό κατάστημα όπου πουλούσε προϊόντα από καουτσούκ. Η επιχείρησή του ήταν μπροστά από τον καιρό της, αλλά ο Οσκάρ αναγνώρισε το τεράστιο δυναμικό αυτού του αδιάβροχου υλικού με τις πολλές χρήσεις.

03_History_entrepeneur_icon


Μια οικογενειακή επιχείρηση: Υπό την ηγεσία του καινοτόμου διαδόχου του

Υπό την ηγεσία του γιου του, η επιχείρηση μεγάλωσε. Σύντομα απέκτησαν δικό τους εργοστάσιο όπου κατασκεύαζαν κάθε τι αδιάβροχο, από σκούφιες για μπάνιο μέχρι αδιάβροχα, από ποδιές μέχρι γάντια.

Ως καινοτόμος άνθρωπος, ο Οσκάρ Ανγκλεμπέρ Τζ. άρχισε να πειραματίζεται με ελαστικά· αρχικά για ποδήλατα και ιππήλατες άμαξες. Ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τις υδαταπωθητικές ιδιότητες του καουτσούκ.

04_History_englebert_ad


Μετά την επιτυχία των ελαστικών του για ποδήλατα, ο Ανγκλεμπέρ επεκτάθηκε στην κατασκευή ελαστικών για αυτοκίνητα και η εταιρεία έγινε η κορυφαία εταιρεία ελαστικών στις χώρες Benelux και μία από τις πρώτες στην Ευρώπη.

Ήταν τέτοια η επιτυχία τους ώστε πρόσθεσαν στο χαρτοφυλάκιό τους και ελαστικά μηχανοκίνητου αθλητισμού, κερδίζοντας τους επαίνους των κριτικών με τη συνεισφορά τους σε μια ιστορική νίκη του αγώνα στο Λεμάν [Le Mans] – δικό τους το πρώτο ελαστικό που άντεξε σε ολόκληρη τη διάρκεια του 24ωρου αγώνα χωρίς να χρειαστεί η αλλαγή του.

05_1_History_first_in_europe
05_2_History_first_in_europe
06_History_1914


Η γέννηση της Uniroyal

Λίγο πριν ξεσπάσει ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Ανγκλεμπέρ χτύπησε φλέβα χρυσού εισάγοντας το σχέδιο ζικ-ζακ στο πέλμα των ελαστικών του. Το αποτέλεσμα ήταν ουσιαστική διαφορά στην απόδοσή τους και η βοήθεια στην αποφυγή των ντεραπαρισμάτων. Έγιναν τόσο δημοφιλή ώστε, ως το 1914, η παραγωγή είχε τετραπλασιαστεί.

07_History_1950


08_History_UR_Logo


Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, τα ελαστικά Englebert τράβηξαν την προσοχή της US Rubber και οι επιχειρήσεις αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Έτσι γεννήθηκε η μάρκα Uniroyal-Englebert. Μέσα σε μια δεκαετία, η μάρκα άλλαξε όνομα σε Uniroyal.

09_History_perfection

Ήμασταν οι πρώτοι που δημιούργησαν ένα "ελαστικό βροχής", το πρώτο που αναγνωρίστηκε απο τις ιδιότητες εκτροπής ύδατος του πέλματος με σχήμα V και το πρώτο που χρησιμοποίησε την βιομετρία στην ανάπτυξη της τεχνολογίας Shark Skin Technology.

10_1_History_reddot_award
10_2_History_reddot_award

Η ιστορία μας δεν τελειώνει βέβαια εδώ. Τελειοποιούμε συνεχώς τα ελαστικά μας για να μπορείτε να απολαμβάνετε την οδήγηση ανεξάρτητα από τον καιρό.

Uniroyal. Μάρκα της Continental.

Χρησιμοποιούμε cookie προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα σας παρέχουμε τη βέλτιστη δυνατή εμπειρία στη διαδικτυακή μας τοποθεσία. Κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα ή για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις που κάνατε σχετικά με τα cookie.