Η ιστορία μας

Το μεγάλο ενδιαφέρον μας για την οδήγηση με βροχερό καιρό άρχισε από το 1868 χάρη στην προνοητικότητα του ιδιοκτήτη ενός μικρού καταστήματος στη Λιέγη. Σήμερα, η γονική μας εταιρεία, η Continental, είναι η τρίτη ισχυρότερη μάρκα στον χώρο των ελαστικών, με αξία $3,774 εκατομμύρια USD.

02_History_1868

Ο ιδρυτής μας: Ένας αποφασισμένος οραματιστής

Το 1868, ο Βέλγος απόστρατος αξιωματικός του πυροβολικού Οσκάρ Ανγκλεμπέρ [Oscar Englebert] άνοιξε στη Λιέγη ένα μικρό κατάστημα όπου πουλούσε προϊόντα από καουτσούκ. Η επιχείρησή του ήταν μπροστά από τον καιρό της, αλλά ο Οσκάρ αναγνώρισε το τεράστιο δυναμικό αυτού του αδιάβροχου υλικού με τις πολλές χρήσεις.

03_History_entrepeneur_icon


Μια οικογενειακή επιχείρηση: Υπό την ηγεσία του καινοτόμου διαδόχου του

Υπό την ηγεσία του γιου του, η επιχείρηση μεγάλωσε. Σύντομα απέκτησαν δικό τους εργοστάσιο όπου κατασκεύαζαν κάθε τι αδιάβροχο, από σκούφιες για μπάνιο μέχρι αδιάβροχα, από ποδιές μέχρι γάντια.

Ως καινοτόμος άνθρωπος, ο Οσκάρ Ανγκλεμπέρ Τζ. άρχισε να πειραματίζεται με ελαστικά· αρχικά για ποδήλατα και ιππήλατες άμαξες. Ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τις υδαταπωθητικές ιδιότητες του καουτσούκ.

04_History_englebert_ad


Μετά την επιτυχία των ελαστικών του για ποδήλατα, ο Ανγκλεμπέρ επεκτάθηκε στην κατασκευή ελαστικών για αυτοκίνητα και η εταιρεία έγινε η κορυφαία εταιρεία ελαστικών στις χώρες Benelux και μία από τις πρώτες στην Ευρώπη.

Ήταν τέτοια η επιτυχία τους ώστε πρόσθεσαν στο χαρτοφυλάκιό τους και ελαστικά μηχανοκίνητου αθλητισμού, κερδίζοντας τους επαίνους των κριτικών με τη συνεισφορά τους σε μια ιστορική νίκη του αγώνα στο Λεμάν [Le Mans] – δικό τους το πρώτο ελαστικό που άντεξε σε ολόκληρη τη διάρκεια του 24ωρου αγώνα χωρίς να χρειαστεί η αλλαγή του.

05_1_History_first_in_europe
05_2_History_first_in_europe
06_History_1914


Η γέννηση της Uniroyal

Λίγο πριν ξεσπάσει ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Ανγκλεμπέρ χτύπησε φλέβα χρυσού εισάγοντας το σχέδιο ζικ-ζακ στο πέλμα των ελαστικών του. Το αποτέλεσμα ήταν ουσιαστική διαφορά στην απόδοσή τους και η βοήθεια στην αποφυγή των ντεραπαρισμάτων. Έγιναν τόσο δημοφιλή ώστε, ως το 1914, η παραγωγή είχε τετραπλασιαστεί.

07_History_1950


08_History_UR_Logo


Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, τα ελαστικά Englebert τράβηξαν την προσοχή της US Rubber και οι επιχειρήσεις αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Έτσι γεννήθηκε η μάρκα Uniroyal-Englebert. Μέσα σε μια δεκαετία, η μάρκα άλλαξε όνομα σε Uniroyal.

09_History_perfection

Ήμασταν οι πρώτοι που δημιούργησαν ένα "ελαστικό βροχής", το πρώτο που αναγνωρίστηκε απο τις ιδιότητες εκτροπής ύδατος του πέλματος με σχήμα V και το πρώτο που χρησιμοποίησε την βιομετρία στην ανάπτυξη της τεχνολογίας Shark Skin Technology.

10_1_History_reddot_award
10_2_History_reddot_award

Η ιστορία μας δεν τελειώνει βέβαια εδώ. Τελειοποιούμε συνεχώς τα ελαστικά μας για να μπορείτε να απολαμβάνετε την οδήγηση ανεξάρτητα από τον καιρό.

Uniroyal. Μάρκα της Continental.*