ΠΩΣ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΕ ΟΜΙΧΛΗ

Ένα απο τα πιο τρομακτικά πράγματα που ξαφνικά αντιμετωπίζουν οι οδηγοί είναι ένα «κύμα» ομίχλης. Το όραμά σας κατεστρέφεται και όλοι γύρω σας γίνονται αμέσως αόρατοι. Το καλό όμως είναι, ότι μπορείτε να μάθετε πώς να οδηγείτε στην ομίχλη μέσω του άρθρου μας.


Πριν ξεκινήσετε

Όσο καλή και να είναι η οδήγησή σας, δεν μπορείτε να υπολογίσετε τη συμπεριφορά των άλλων ανθρώπων. Αλλά μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητές ώστε να είστε ασφαλείς.

Πρώτα απ 'όλα, ρωτήστε τον εαυτό σας: "είναι αυτό το ταξίδι απολύτως απαραίτητο;" Αν γνωρίζετε ότι η ομίχλη είναι ένας κίνδυνος, το πιο ασφαλές πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το αποφύγετε εντελώς. Αναβάλλετε το ταξίδι σας. Οι πιθανότητες είναι ότι θα καθυστερήσετε με την ομίχλη ούτως ή άλλως, έτσι πρέπει να σκεφτούμε ότι πραγματικά αξίζει τον κόπο;

Προφανώς, αυτό ισχύει μόνο αν έχετε την αίσθηση ότι η ομίχλη αποτελεί απειλή. Πολύ συχνά μπορεί να φαίνεται σαν κάτι μη υπαρκτό από το πουθενά - γι 'αυτό πρέπει να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να οδηγείτε σε ομίχλη. Για αυτό πρέπει να είστε σίγουροι πριν φύγετε.

Τα φώτα σας θα αποκτήσουν τεράστια σημασία κατά την οδήγηση σε ομίχλη. Έτσι, προτού ξεκινήσετε, ελέγξτε ότι όλα δουλεύουν και ότι τα φώτα σας είναι καθαρά. Επίσης, αν δεν γνωρίζετε ήδη, εξοικειωθείτε με το πού βρίσκονται οι διακόπτες φωτός σας, συμπεριλαμβανομένου των φώτων της ομίχλης, και τον τρόπο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης τους. Στις μέρες μας, πολλά αυτοκίνητα μετατρέπουν τα φώτα τους αυτόματα όταν γίνεται σκοτεινό το τοπίο, αλλά όχι απαραίτητα σε ομίχλη ή βροχή. Επομένως, πρέπει να ξέρετε πώς να ελέγχετε χειροκίνητα τα φώτα σας.


Οδήγηση σε περίπτωση ομίχλης

  • Ελέγξτε τα φώτα σας πριν φύγετε
  • Μάθετε πώς να τις ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε τις λάμπες, χειροκίνητα
  • Χρησιμοποιήστε προβολείς με φώτα πορείας
  • Χρησιμοποιείτε μόνο φώτα ομίχλης όταν η ορατότητα είναι πολύ σκοτεινή
  • Αποφύγετε το θάμπωμα  στο όχημά σας
  • Οδηγείτε αργά και σταθερά
  • Διατηρείτε μεγάλη απόσταση μεταξύ εσάς και του αυτοκινήτου μπροστά
  • Να έχετε υπόψη σας ότι η ομίχλη μπορεί να “κρύβει” και πάγο


Uniroyal. Μάρκα της Continental.*