ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΕΛΜΑΤΟΣ

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να ελέγχετε το βάθος πέλματος των ελαστικών σας. Το βάθος του πέλματος επηρεάζει το χειρισμό και παρέχει πρόσφυση στην επιφάνεια του δρόμου. Όσο πιο βαθύ είναι, τόσο πιο ασφαλής είναι η κατάσταση των ελαστικών σας.

Βέλτιστα βάθη

Ένα νέο ελαστικό αυτοκινήτου αρχίζει τη ζωή με περίπου 8-9 χιλιοστά βάθος πέλματος. Από νομική άποψη, μπορείτε να τα οδηγήσετε μέχρι να φτάσουν το ελάχιστο βάθος του πέλματος των 1,6 χιλιοστών, κατά 75% του πλάτους του ελαστικού και γύρω από την περιφέρεια του. Ωστόσο, σας συνιστούμε να αντικαταστήσετε τα θερινά και τα all season ελαστικά  όταν φθάνουν στα 3 χιλιοστά ελάχιστο βάθος πέλματος και τα χειμερινά σας ελαστικά όταν φτάσουν στα 4 χιλιοστά. Αυτό συμβαίνει επειδή, μόλις φτάσουν σε αυτά τα βάθη, τα ελαστικά αρχίζουν να φθείρονται γρήγορα.


Ελέγξτε το βάθος πέλματος των ελαστικών σας

  • Πρώτα απ 'όλα, ελέγξτε τους δείκτες φθοράς του πέλματος που είναι ενσωματωμένοι στις αυλακώσεις των ελαστικών σας. Αυτές οι μικρές οριζόντιες ράβδοι είναι ομοιόμορφα τοποθετημένες γύρω από την περιφέρεια του ελαστικού. Μόλις το ελαστικό σας φθαρεί με αυτές τις ράβδους, έχετε φτάσει στο ελάχιστο βάθος πέλματος και το ελαστικό σας θα πρέπει να αντικατασταθεί.
  • Έχετε υπόψη σας ότι αυτές η νομοθεσία σας προτείνει εώς 1,6 χιλιοστά ελαχιστο βάθος πέλματος. Αυτό μπορεί να είναι το νόμιμο ελάχιστο, αλλά είναι χειρότερο από τη σύστασή μας.
  • Μια πιο ακριβής μέτρηση μπορεί να ληφθεί με τη χρήση μετρητών βάθους πέλματος ελαστικών. Αυτά έρχονται σε πολλές διαφορετικές μορφές - από πλαστικοποιημένες κάρτες με έγχρωμες ενδείξεις έως ψηφιακούς μετρητές.
  • Τοποθετήστε απλώς το μετρητή στο αυλάκι του ελαστικού και θα δείτε πόσο κοντά βρίσκεστε στο ελάχιστο βάθος.


Συμαντικά στοιχεία:

  • Τα νέα ελαστικά έχουν βάθος πέλματος 8-9 χιλιοστά
  • Το νόμιμο ελάχιστο βάθος πέλματος είναι 1,6 χιλιοστά
  • Συνιστούμε ελάχιστο βάθος πέλματος 3 χιλιοστά για τα θερινά και τα all season ελαστικά
  •  Ελάχιστο βάθος πέλματος 4 χιλιοστά για τα χειμερινά ελαστικά


Uniroyal. Μάρκα της Continental.*