ΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

Συνιστούμε πάντα να αλλάζετε το ελαστικό σας από έναν επαγγελματία αντιπρόσωπο Uniroyal, αλλά εάν είστε αποφασισμένοι να το αλλάξετε μόνοι σας, είναι σημαντικό να ξέρετε πώς να το κάνετε με ασφάλεια.


Πριν ξεκινήσεις

Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε ασφαλή, επίπεδη περιοχή μακριά από τη διέλευση και μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων. Αν έχετε πληγεί στον αυτοκινητόδρομο, είναι πολύ πιο ασφαλές να ζητήσετε βοήθεια από την οδική βοήθεια, από ό, τι να προσπαθείτε να αλλάξετε το ελαστικό μόνοι σας.

Υποθέτοντας ότι βρίσκεστε σε ασφαλή περιοχή, ελέγξτε τον εξοπλισμό που έχετε και ποιες είναι οι επιλογές σας. Για παράδειγμα, το αυτοκίνητό σας διαθέτει έναν εφεδρικό τροχό πλήρους μεγέθους ή έρχεται με ένα κιτ επισκευής της ζημιάς που τυχόν έχετε υποστεί; Έχει ο εφεδρικός τροχός επαρκές πέλμα και είναι πλήρως φουσκομένος;


Ένας εφεδρικός τροχός πλήρους μεγέθους

Πριν αρχίσετε να αλλάζετε ένα ελαστικό, διαβάστε το εγχειρίδιο του οχήματός σας. Θα ανακαλύψετε τυχόν ιδιαιτερότητες σχετικά με τη μάρκα και το μοντέλο σας, θα απαριθμήσετε τα εργαλεία που έχετε  και θα σας δείξει τι χρειάζεται να κάνετε. 

Ζητήστε από τους επιβάτες σας να βγουν από το αυτοκίνητο, να σβήσετε τον κινητήρα και να ανάψετε τα φλάς. Σηκώστε το χειρόφρενο και βάλτε την πρώτη ταχύτητα (ή P εάν είναι αυτόματο). Για να σταματήσετε το αυτοκίνητό σας από το τσούλημα όταν αυτό έχει ενεργή μηχανή, βάλτε ένα αντικείμενο κάτω από τον τροχό που είναι διαγώνια αντίθετα από το τρυπημένο. Εάν δεν έχετε υψωτικό, πρέπει να βρείτε ενα μεγάλο εμπόδιο.


Ανατρέξτε πάντα στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή για συγκεκριμένες οδηγίες. Εκεί θα ανακαλύψετε:

1. Εάν έχετε εφεδρικό ελαστικό πλήρους μεγέθους

 

2. Εάν έχετε ένα προσωρινό «μικρότερο» ελαστικό

 

3. Εάν διαθέτετε κιτ επισκευής 

 

4. Εάν έχετε μπουλόνια ασφάλισης για τους τροχούς 

 

5. Πού ακριβώς πρέπει να τοποθετήσετε το βύσμα

 

6. Οι προτινόμενες πίεσης ελαστικών

 

7. Να περιμένετε να αλλάξουν οι ενδείξεις πίεσης των ελαστικών μετά την αντικατάσταση


Uniroyal. Μάρκα της Continental.*