ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΠΑΛΙΩΝ Ή ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Τα ελαστικά Uniroyal κατασκευάζονται για να αντέχουν. Με την προϋπόθεση ότι δεν θα πάθουν ζημιά, θα πρέπει να σας προσφέρουν την απόλαυση δεκάδων χιλιάδων χιλιομέτρων ευχάριστης και ασφαλούς οδήγησης. Κάποια στιγμή, όμως, ακόμα και τα πιο καλής κατασκευής ελαστικά φτάνουν στο τέλος της ζωής τους.

Γιατί μπορεί να χρειαστεί να πετάξω τα ελαστικά μου;

Η πιο συχνή αιτία είναι λόγω φθοράς και ζημιών. Με το πέρασμα του χρόνου, το βάθος των πελμάτων μειώνεται μέχρι το σημείο το οποίο δεν είναι πλέον ασφαλές. Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, το νόμιμο ελάχιστο βάθος πέλματος είναι 1,6mm. Εμείς συνιστούμε όμως να αντικαθιστάτε τα θερινά ελαστικά σας στα 3mm και τα χειμερινά ελαστικά σας στα 4mm.

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε τα ελαστικά σας. Για παράδειγμα, τα ελαστικά γερνούν και, αν χρησιμοποιούνται μόνο σπάνια, αρχίζουν να παρουσιάζουν ρωγμές. Αυτό μπορεί να συμβεί και όταν δεν έχει γίνει σωστά η διαδικασία της αποθήκευσής τους. 

Μπορεί επίσης, βέβαια, να τρυπήσουν ή να πάθουν άλλη ζημιά που δεν επισκευάζεται, π.χ. από συγκρούσεις του οχήματός σας με τα  πεζοδρόμια. Επίσης, αν έχετε εμπλακεί σε οποιαδήποτε σύγκρουση, είναι πολύ σημαντικό να ελέγξετε μήπως τα ελαστικά σας έχουν υποστεί κάποια εσωτερική ζημιά.

Uniroyal. Μάρκα της Continental.*