ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ RainSport3

Η σχεδίαση του πέλματος με βελτιστοποιημένη ροή στα ελαστικά μας RainSport 3 και RainExpert 3 είναι μοναδική. Για να είναι βέβαιο ότι απολαμβάνετε όλα τα οφέλη των ελαστικών, πρέπει να  εφαρμόζονται σωστά. Το παρόν άρθρο εξηγεί πώς να τα εφαρμόσετε και γιατί έχει σημασία η εφαρμογή.

01_what_is_the_right_way_to_fit

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής των ελαστικών;

Η σχεδίαση του RainSport 3 και του RainExpert 3 συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία των κατευθυντικών και των ασύμμετρων προφίλ πέλματος. Τι σημαίνει όμως αυτό ως προς το θέμα της εφαρμογής τους; Ενώ τα κατευθυντικά ελαστικά έχουν στο πλευρικό τοίχωμά τους ένα ανάγλυφο βέλος, που δείχνει την απαιτούμενη κατεύθυνσή τους για το ταξίδι, τα ασύμμετρα ελαστικά (ανάμεσά τους και όσα έχουν ασύμμετρο προφίλ πέλματος βελτιστοποιημένης ροής) έχουν στα πλευρικά τοιχώματά τους ένδειξη με τυπωμένη λέξη. Η κατεύθυνση του ταξιδιού δεν έχει σημασία. Το σημαντικό είναι να ακολουθήσετε την οδηγία να τοποθετήσετε την εξωτερική πλευρά (με την ένδειξη OUTSIDE) από την πλευρά του δρόμου, αντίθετα από το κέντρο του αυτοκινήτου. Το RainSport 3 και το RainExpert 3 εφαρμόζονται όπως τα ασύμμετρα ελαστικά, με τα μεγάλα μπλοκ του πέλματός τους από την εξωτερική πλευρά.


Όπως βλέπετε στο διάγραμμα, το RainSport 3 έχει καθαρά γραμμένες τις λέξεις OUTSIDE (δηλ. εξωτερικό) και INSIDE (δηλ. εσωτερικό) για βοήθεια στην εφαρμογή του. Το ίδιο ισχύει και για το RainExpert 3.

Το RainSport 3 έχει τιμηθεί με το διάσημο βραβείο σχεδίασης Red Dot Design Award. Οι κριτές επαίνεσαν την καινοτόμα τεχνολογία του και το καθαρό, ξεχωριστό μήνυμα της απόδοσής του!

Uniroyal. Μάρκα της Continental.*