Τοποθέτηση και χρήση αλυσίδων

Οι αλυσίδες μπορούν να τοποθετηθούν στα περισσότερα αυτοκίνητα, SUVs και φορτηγά. Βελτιώνουν σημαντικά την πρόσφυση στο χιόνι και τον πάγο και μπορεί να είναι μια προσωρινή λύση όταν τοποθετούνται σε θερινά ελαστικά.


Είναι χρήσιμες όταν για παράδειγμα οδηγέιτε σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο όπου το κλίμα πιο ψυχρό και παγωμένο από τις συνήθεις συνθήκες οδήγησής σας. Είναι σημαντικό ωστώσο να ελέγξετε ποιές είναι οι νομικές απαιτήσεις εκεί που σχεδιάζετε να οδηγήσετε, καθώς ορισμένες χώρες επιμένουν στα χειμερινά ελαστικά ενώ κάποιες άλλες απαιτούν αλυσίδες. Ομοίως, καθώς οι αλυσίδες μπορούν να προκαλέσουν φθορές στις επιφάνειες των δρόμων, ενδέχεται να υπάρχουν ελάχιστα όρια κάλυψης από το χιόνι.  

 Εάν επιτρέπονται νομικά, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να τις τοποθετήσετε και να τις χρησιμοποιήσετε. 

01_icon_snowchain

Αγοράζοντας τις σωστές αλυσίδες

Για αρχή, βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει τις σωστές αλυσίδες για το συγκεκριμένιο όχημά σας. Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή σας. έχετε κατά νου ότι οι αλυσίδες χιονιού μπορεί να είναι πρόβλημα σε κάποια οχήματα. Αν στο δικό σας η απόσταση μεταξύ του ελαστικού και της ανάρτησης του τροχού δεν επαρκεί, μπορεί να χρειαστεί μια κάλτσα χιονιού ή να πρέπει να βρείτε έναν κατασκευαστή που θα μπορεί να καλύψει την συγκεκριμένη μάρκα και μοντέλο. 

Λίστα ελέγχου για την τοποθέτηση και χρήση αλυσίδων χιονιού

  • Ελέγξτε αν το όχημά σας είναι καταλληλο για λυσίδες χιονιού
  • Μάθετε ποιοί είναι οι κανονισμοί και πού σκοπεύετε να τις χρησιμοποιήσετε
  • Δοκιμάστε να τις τοποθετήσετε για να μάθετε και πριν από το ταξίδι σας.
  • Οδηγείτε ομαλά και αργά (max 30 mph)
  • Ελέγξτε για τυχόν ζημιές, καθαρίστε και στεγνώστε μετά τη χρήση τους
Uniroyal. Μάρκα της Continental.

Χρησιμοποιούμε cookie προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα σας παρέχουμε τη βέλτιστη δυνατή εμπειρία στη διαδικτυακή μας τοποθεσία. Κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα ή για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις που κάνατε σχετικά με τα cookie.