ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΛΥΣΙΔΩΝ

Οι αλυσίδες μπορούν να τοποθετηθούν στα περισσότερα αυτοκίνητα, SUVs και φορτηγά. Βελτιώνουν σημαντικά την πρόσφυση στο χιόνι και τον πάγο και μπορεί να είναι μια προσωρινή λύση όταν τοποθετούνται σε θερινά ελαστικά.


Είναι χρήσιμες όταν για παράδειγμα οδηγέιτε σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο όπου το κλίμα είναι πιο ψυχρό και παγωμένο από τις συνήθεις συνθήκες οδήγησής. Είναι σημαντικό ωστόσο να ελέγξετε ποιές είναι οι νομικές απαιτήσεις εκεί που σχεδιάζετε να οδηγήσετε, καθώς ορισμένες χώρες επιμένουν στα χειμερινά ελαστικά ενώ κάποιες άλλες απαιτούν αλυσίδες. Ομοίως, οι αλυσίδες μπορούν να προκαλέσουν φθορές στις επιφάνειες των δρόμων, ακόμα ενδέχεται να υπάρχουν στρώσεις χιονιού στους δρόμους.  

 Εάν οι αλυσίδες επιτρέπονται νομικά, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να τις τοποθετήσετε και να τις χρησιμοποιήσετε. 

01_icon_snowchain

Αγοράζοντας τις σωστές αλυσίδες

Για αρχή, βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει τις σωστές αλυσίδες για το συγκεκριμένο όχημα. Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή σας, έχετε κατά νου ότι οι αλυσίδες χιονιού μπορεί να είναι πρόβλημα σε κάποια οχήματα. Αν στο δικό σας η απόσταση μεταξύ του ελαστικού και της ανάρτησης του τροχού δεν επαρκεί, μπορεί να χρειαστεί κουβέρτες ελαστικών ή να πρέπει να βρείτε έναν κατασκευαστή που θα μπορεί να καλύψει την συγκεκριμένη μάρκα και μοντέλο. 

Λίστα ελέγχου για την τοποθέτηση και χρήση αλυσίδων χιονιού

  • Ελέγξτε αν το όχημά σας είναι καταλληλο για αλυσίδες χιονιού
  • Μάθετε ποιοί είναι οι κανονισμοί και πού σκοπεύετε να τους χρησιμοποιήσετε
  • Δοκιμάστε να τις τοποθετήσετε για να μάθετε την διαδικασία πριν από το ταξίδι σας.
  • Οδηγείτε ομαλά και αργά (max 30 χλμ)
  • Ελέγξτε για τυχόν ζημιές, καθαρίστε και στεγνώστε τις αλυσίδες μετά τη χρήση τους
Uniroyal. Μάρκα της Continental.*