ΠΩΣ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΕ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο οι παγοδρομίες και το πατινάζ είναι τόσο δημοφιλή. Είναι διασκεδαστικό να γλιστράς στον πάγο με ταχύτητα. Αλλά δεν είναι τόσο διασκεδαστικό όταν βρίσκεσε μέσα σε ένα αυτοκίνητο και ο δρόμος καλύπτεται από πάγο. 

 

Υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ της οδήγησης στο χιόνι και της οδήγησης σε πάγο. Για παράδειγμα, και στις 2 περιπτώσεις πρέπει να οδηγείτε αργά και ήρεμα, αποφεύγωντας οποιαδήποτε απότομη επιτάχυνση ή φρενάρισμα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν μάθετε να οδηγείτε στον πάγο. 

01_precaution_icon

Γενικές προφυλάξεις

Η πρώτη σκέψη είναι αν πρέπει να βγείτε έξω με το αυτοκίνητο. Οι παγωμένοι δρόμοι μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι, για αυτό σας συμβουλεύουμε να σκεφτείτε αν το ταξίδι αξίζει πραγματικά το οικονομικό και συναισθηματικό κόστος ενός πιθανού ατυχήματος. 

Να ακούτε ραδιόφωνο. Οι μετεωρολόγοι θα σας ενημερώσουν για το αν υπάρχουν επικίνδυνες ζώνες και μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε αν θα βγείτε έξω ή όχι. Μπορεί να είστε ήδη στο δρόμο και να μην είστε σίγουροι αν ο πάγος θα σας δημιουργήσει πρόβλημα.

Μια από τις μεγαλύτερες διαφορές του πάγου με το χιόνι, είναι πως το χιόνι είναι εύκολο να εντιμετωπιστεί. Ο πάγος από την άλλη πλευρά, μοιάζει τόσο πολύ με το χρώμα του δρόμου που συχνά δεν τον καταλαβαίνετε παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά. Μια καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε το θερμόμετρο του αυτοκινήτου σας ως οδηγό. Αν δείτε θερμοκρασίες αρκετά κάτω από το 0, πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί.  Αν βρεθείτε σε κάποιο σημείο που σας προκαλεί πανικό, σταματήστε και περιμένετε να ανέβει η θερμοκρασία ή βρείτε εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς. 

  • Παρακολουθείστε τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος ώστε να είστε προετοιμασμένοι.
  • Παρακολουθείστε τους άλλους οδηγούς για να δείτε πως αντιδρούν στον πάγο.
  • Ακούστε τον καιρό και αποφύγετε τις επικίνδυνες ζώνες.
  • Οδηγείτε αργά και σταθερά
  • Αυξήστε την απόσταση που κρατάτε από το μπροστινό σας όχημα
  • Αν γλιστράει το όχημα πάνω στην επιφάνεια, κατευθυνθείτε στην ίδια κατεύθυνση που κινείται το πίσω μέρος του αυτοκινήτου σας
Uniroyal. Μάρκα της Continental.*