Τεχνολογία Shark Skin (SST)

Καινοτομική τεχνολογία Shark Skin για μέγιστη ασφάλεια στην υδρολίσθηση

01_shark_skin

Η δεξιοτεχνική λύση που έδωσε η Φύση για χαμηλή αντίσταση στο νερό

Αν παρατηρήσατε ποτέ έναν καρχαρία από κοντά, θα είδατε την εξαίρετη, μοναδική υφή της επιδερμίδας του και θα θαυμάσατε την κορυφαία εφευρετικότητα της Μητέρας Φύσης. Αυτή η απόδοση της επιδερμίδας αναπαράγεται στα ελαστικά μας RainSport 3 και RainExpert 3.

Από μακριά, οι καρχαρίες μοιάζουν λείοι και σχεδόν γλιστεροί, όμως από κοντά θα ανακαλύψετε ότι έχει φολίδες που μοιάζουν με πολύ μικρά, αλληλοεμπλεκόμενα δόντια. Τα δόντια αυτά – τα λέπια του δέρματος όπως τα αποκαλούμε – δεν προστατεύουμε απλώς τον καρχαρία, αλλά μπορούν και να φουντώνουν όπως η γούνα των ζώων και να προωθούν το νερό κατά μήκος του σώματος πιο αποδοτικά και με μικρότερη αντίσταση. Έτσι μπορούν οι καρχαρίες να ακολουθούν τα θηράματά τους. Πιο γρήγορα. Πιο ήσυχα. Με μικρότερη αντίσταση. 

02_tyre_detail

Βιονική τεχνολογία για βελτιωμένη ασφάλεια και απόλαυση στην οδήγηση

Οι περίτεχνες αυλακώσεις των λεπιών ενέπνευσαν τους σχεδιαστές μας να αναπτύξουν την τεχνολογία SST (Shark Skin Technology) που χρησιμοποιούμε στα ελαστικά μας RainSport 3 και RainExpert 3. Χρησιμοποιώντας τη βιονική τεχνολογία μπορέσαμε να μεταφέρουμε τη λειτουργία της επιδερμίδας του καρχαρία στα σχέδια των πελμάτων μας για να εμποδίζουν τις αναταράξεις από τα νερά και να απωθούν γρήγορα τα νερά κάτω από τα ελαστικά.

Αυτή η επαναστατική τεχνολογία σημαίνει ότι τα ελαστικά μπορούν να περνούν μέσα από τις λιμνούλες χωρίς να έχουν την επαφή με τον δρόμο. Καθώς το νερό περνάει με ταχύτητα μέσα από τις αυλακώσεις, διασκορπίζεται γρήγορα και αποτελεσματικά και αυτό σημαίνει ότι τα ελαστικά μπορούν να διατηρούν την επαφή τους με την οδική επιφάνεια και ότι ο κίνδυνος υδρολίσθησης είναι μειωμένος.

03_1_without_sst_EN
03_2_with_sst_EN
Uniroyal. Μάρκα της Continental.*